Theater Sneek verwelkomt 300 duizendste bezoeker

De 300 duizendste bezoeker van Theater Sneek stapte vanavond over de drempel bij de Masterclass Geluk van Guido Weijers. Na afloop van de voorstelling vol tips en wetenschap over geluk op korte en lange termijn, riep Weijers de geluksvogel op het toneel. 300 duizendste bezoeker Douwe Rijpkema uit Sneek ontving 30 vrijkaarten voor het nieuwe seizoen. Rijpkema: “Wij komen sinds de opening regelmatig in Theater Sneek. Het is bijzonder dat er al 299.999 bezoekers ons voor zijn gegaan. Daar mogen we ons gelukkig om prijzen!”

Na het vieren van de dertig-, honderd- en tweehonderdduizendste bezoeker in de afgelopen jaren, bereikte Theater Sneek in het staartje van seizoen 2016-2017 een volgende mijlpaal. Een extra bijzonder moment voor theaterdirecteur Ben van der Knaap omdat hij over twee weken afscheid neemt van deze functie. Weijers, die vijf jaar geleden als één van de eerste artiesten het toneel van de nieuwe Tüöttenzaal betrad, nam de gelegenheid te baat om Van der Knaap ook namens artiesten uit Nederland te bedanken voor een gastvrij theater “waar het altijd heerlijk is om te spelen.”

_DSC2902Guido Weijers bedankt Van der Knaap foto Jan Douwe Gorter

Bezoekers werden opgeroepen om hun geluksgevoel bij bezoek aan Theater Sneek aan het papier toe te vertrouwen. Uit de vele inzendingen werden mevrouw Seure en Alwin Toornstra ook nog in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een bos bloemen en een set vrijkaarten. Van der Knaap las als jurylid de inzendingen. “Om maar in de woorden van Guido Weijers te blijven, het is prachtig dat een theaterbezoek korte geluksmomenten teweeg brengt. Maar het mooiste is om bij te dragen aan geluk dat beklijft, en dat doet een ‘eigen’ theater voor bewoners van Súdwest Fryslân.”

_DSC2876_DSC2892