Muziek

Debasic Pop & Jazz Orkest

Vier het feest met o.a. Charly Luske en Madeline Bell

za 18 november 20:15 - 22:35 Locatie: Tuottenzaal, Westersingel 28
bestel kaarten € 15,00

“Vier het feest – 25 jaar DEBASIC Pop & Jazz Orkest”

Zaterdagavond 18 november in Theater Sneek aanvang 20:15 uur

De Basic Big Band is in 1992 opgericht door Anne Oosterhaven en Jan Eringa. De band speelde aanvankelijk het gebruikelijke big band repertoire. Maar sinds de komst van Theo Brouwer in 2001 is de band omgedoopt tot DEBASIC Pop & Jazz Orkest en werd een bredere muzikale weg ingeslagen.

Bijzonder om te noemen is dat op project basis DEBASIC wordt uitgebreid met onder andere strijkers en houtblazers, waardoor een orkest in metropool opstelling wordt gecreëerd. Dit alles onder de toepasselijk naam “DEBASIC XL”. Oftewel het grootste amateur begeleidingsorkest van het noorden van het land.

Ingewijden zijn dan ook verbaasd dat het orkest hoofdzakelijk bestaat uit amateurmusici en heeft opgetreden met heel veel bekende en grote solisten. De hoogtepunten zijn te veel om op te noemen, maar welk orkest kan zeggen dat het ooit heeft samen gespeeld met bijvoorbeeld de legendarische Toots Thielemans, Edsilia Rombley, Xander de Buisonjé, Romy Monteiro en Ellen ten Dame?

Wij zijn er trots op en zeker ook om de volgende gasten op de verjaardag van DEBASIC aan u te presenteren:

Madeline Bell
Deze van oorsprong Amerikaanse gospelzangeres was al 2 keer eerder bij ons te gast en staat garant voor een enorm succes. Ze heeft onder ander samengewerkt met The Rolling Stones, Elton John en Joe Cocker en nu is deze souldiva aanwezig op ons feest!

Charly Luske
Bekend als musical ster in onder andere “The Wiz” en “We will Rock You” maar ook zeker bekend als acteur in bijvoorbeeld “Costa” en “Zoop”. Zijn grootste doorbraak was natuurlijk zijn performance in “The Voice of Holland” en nu is hij klaar om voor het eerst te knallen met DEBASIC .

Maaike Kampen
De frontvrouw van Groove Department en al jaren één van de topzangeressen waar wij als DEBASIC graag mee samenwerken. Staat Maaike op het podium dan is een feest gegarandeerd de energie spat er van af.

Janneke Brakels
De veelzijdige zangeres en oprichtster van “Zangles Friesland” is zeker geen onbekende bij DEBASIC. Janneke zal u in vervoering brengen met haar prachtige stem en zangkwaliteiten.

Afslag Sneek
Voor de tweede maal staat Afslag Sneek met DEBASIC op het podium, tezamen zullen wij de zuid Amerikaanse sferen opzoeken. Afslag Sneek, onderdeel van de Advendo korpsen Sneek, staat garant voor een perfect stuk percussie en entertainment van de bovenste plank.

Tot slot: dit feestconcert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Iepen Mienskipsfûns “Streekwurk Zuidwest Fryslân”
OBW
VSBfonds
Rabobank Coöperatiefonds
Stichting Sneek 1818
Friese Jazzfederatie

Waarvoor grote dank!!!!!