Lunchvoorstelling

Martin Šimek en Charles Groenhuijsen

Šimek ontmoet Charles Groenhuijsen

wo 14 maart 12:00 - 13:30 Locatie: Theaterstudio, Oud Kerkhof 11

web_Icoontje Biebpas  web_lunch

In Theater Sneek ontmoet Martin Simek alleskunner Charles Groenhuijsen. Bekend als schrijver, columnist en spreker. Maar bij het grote publiek voornamelijk bekend als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

Groenhuijsen is breed geïnteresseerd. Hij heeft veelvuldig gesproken en geschreven over nationale en internationale politiek, economie en zakenleven. Ook is hij spreker of dagvoorzitter geweest over uiteenlopende onderwerpen als het politieke klimaat van Nederland, ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs, de uitbreiding van de EU en kansen voor het midden- en kleinbedrijf.

Uiteraard heeft deze kenner van Amerika ook een mening over diverse onderwerpen die in het grote Amerika spelen, zoals de politiek, media en de economie. Groenhuijsen heeft verschillende boeken geschreven over de ontwikkelingen in de VS, waarbij hij zijn mening niet onder stoelen of banken schuift.

Simeks streven voortdurend in het moment zelf te leven maakt hem als kijker en luisteraar tot een zeer geschikt interviewer. Jarenlang heeft hij in opdracht van de RVU talloze prominenten en vooral veel gewone mensen laten vertellen over hun diepste zieleroerselen, motieven, angsten en verwachtingen. Altijd invoelend, meegaand en met begrip ontlokt hij zijn gasten uitspraken waarvan ze zelf niet eens wisten dat ze die ooit zouden doen. Het levert ‘prachtige radio’ en een interessante vorm van ‘theaterinterviews’ op. Het gesproken woord is bij uitstek Martins medium, dwars tegen de tijdgeest in.

In de nieuwe reeks interviews ‘Simek ontmoet’ treft hij zijn gasten in de setting van een theaterzaal. U bent als kijker en toehoorder getuige van de bijzondere intimiteit die Simek samen met zijn gasten weet op te roepen. Wat beklijft zijn fantastische verhalen.

Drie keer per seizoen programmeert Theater Sneek een lunchvoorstelling. Een pittig interview tijdens het middaguur, inclusief een lunch.

Voordeel met je biebpas
Bij voorstellingen in Theater Sneek die gebaseerd zijn op een boek, krijgen leden van de bibliotheek op vertoon van hun bibliotheekpas € 2,- korting. Bij familievoorstellingen geldt de korting niet op kinderprijzen.