Muziek

Topzondag met koffiegeur

Nootstroom speelt Gran Partita van Mozart

zo 12 november 11:30 - 12:30 Locatie: Noorderkerkzaal, ingang Oud Kerkhof 11
bestel kaarten € 10,00

web_Icoontje Topzondag

Nootstroom biedt een podium aan musici die, naast hun eigen beroepspraktijk, met collega’s willen musiceren op een wijze die zij als waardevol beschouwen. Het denken en handelen als ‘ambassadeur van klassieke muziek’ is een rode draad die door alle activiteiten van Nootstroom loopt.

De verbinding met Friese poëzie, componisten en cultureel erfgoed maakt dat we ons hecht verbonden voelen met Friesland en haar samenleving.
Componisten en dichters uit Friesland verdienen hierin onze speciale aandacht. Tijdens elk muziekprogramma’s van Nootstroom zal één of meerdere composities of gedichten opnieuw het levenslicht zien. Hiervoor zijn Tresoar, het Frysk Muzyk Argyf en Bibliotheken Midden-Fryslân (Leeuwarden) belangrijke partners.

Tijdens deze TOPZONDAG geeft Nootstroom onder leiding van Arnaud Oosterbaan een concert met de meeslepende ‘Serenade Gran Partita’ van Mozart. Een ensemble van 13 professionele musici uit heel Friesland en omstreken speelt dit beroemde werk, waarvan wordt gezegd dat het wellicht wel het mooiste is wat ooit voor blazers is geschreven. Direct bij binnenkomst wordt het publiek meegenomen in de sfeer van het muziekprogramma. Pakkende anekdotes en inleidingen maken het programma tot een waar feest!

Geniet vier tot vijf keer per jaar op zondag van mooie kamermuziek in onze sfeervolle Noorderkerkzaal. De gratis koffie staat vanaf 11.00 uur klaar in het Atriumcafé en de concerten beginnen om 11.30 uur.