Muziek

Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en Frysk Fanfare Orkest

Matineeconcert

zo 07 mei 15:00 - 17:20 Locatie: Tuottenzaal, Westersingel 28
bestel kaarten € 12,50

Entrée: € 12,50,- (voorverkoop)
€ 15,- (aan de deur)

Na 7 jaar komt het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest op uitnodiging van het Frysk Fanfare Orkest  op zondag 7 mei naar Friesland. De laatste ontmoeting tussen deze beide orkesten vond plaats op zondag 9 mei 2010 in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Het Frysk Fanfare Orkest zal het concert starten en brengt een arrangement van de Procession to the Sardar. Daarnaast staan onder andere op het programma een première: “Blue Jays” voor altsaxofoon en fanfareorkest van Frans Vermeerssen met soliste Jantsje Westra. Verder een sneak preview van een nieuwe compositie van Marco Pütz voor twee solohoorns en fanfareorkest, ‘Dialogues’. Geschreven voor 3 leden van het FFO: Tjeerd Vrieswijk hoorn, Sjoerd de Vries hoorn en Paul van Dalen directie.

Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest speelt na de pauze haar programma met o.a. Collage voor fanfare van Jan de Haan & Music of the Spheres van Philip Sparke.
Het Frysk Fanfare Orkest streeft reeds jaren naar vernieuwing en tracht altijd weer een hoge kwaliteit te realiseren. Een “kweekvijver” voor jong talent. Vele professionals hebben zich door de jaren heen tijdens hun opleiding en jeugd kunnen ontwikkelen binnen het FFO. De hoofddoelstelling van het FFO is het promoten van oude en nieuwe fanfaremuziek in een zo breed mogelijk zin, waarbij het hoogste niveau van muziekbeoefening wordt nagestreefd. Er wordt getracht steeds vernieuwende samenwerkingsprojecten te realiseren
Sinds de oprichting in 1983 is Jouke Hoekstra dirigent van het orkest en volledig verantwoordelijk voor de artistieke leiding. Dankzij hem zijn inmiddels dan ook tientallen composities voor het FFO geschreven, die inmiddels door allerlei orkesten worden gespeeld.

Het NJFO is één van de grote jeugdorkesten in Nederland. Het fanfareorkest wordt door velen beschouwd als één van de besten in haar soort. Het orkest bestaat uit de meest getalenteerde en enthousiaste jonge muzikanten van Nederland. Dat geeft een concert van het NJFO net dat beetje méér: de energie, het plezier en inspiratie spat van het podium. Het orkest staat sinds 1989 o.l.v. chef-dirigent Danny Oosterman.