Dans

Conny Janssen Danst

Inside Out

wo 21 februari 20:15 - 22:35 Locatie: Tuottenzaal, Westersingel 28
bestel kaarten € 25,00

‘Conny Janssen en haar ijzersterke ensemble weten in INSIDE OUT op een briljante manier het menselijke in dans te vatten.’ – Juryrapport Vakjury De Zwanen (Dansprijzen 2015)

Na een succestour langs volle zalen, gevolgd door lovende recensies in de pers, enthousiaste reacties van bezoekers én een nominatie voor een Zwaan – de dansvakprijs van Nederland – komt INSIDE OUT van het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst in 2018 terug in de theaters.

                       TROUW ****
‘Janssen toont hoe kwetsbaar het eigene is’

                       THEATERKRANT.NL ****
‘Ritme, ademhaling, snelle gewichtsverplaatsingen met natuurlijk golvende patronen en een flow waardoor je automatisch mee wilt bewegen.’

                        DE VOLKSKRANT ***
‘Vanuit dit prachtige openingsbeeld, waarin de individuen ondergeschikt zijn aan het geheel, breekt de choreografie langzaam open. […] vloeiende en dynamische bewegingen, mooie solo’s en duetten.’

Choreografe Conny Janssen liet zich voor INSIDE OUT inspireren door de rol van het individu in de complexiteit van een massa. Door wat je ervaart als je inzoomt, en dat wat je ziet als je het totale beeld probeert te omvatten. INSIDE OUT gaat over de menselijke ervaring achter een structuur, over het kleine detail in het grote geheel. Over de kwetsbare binnenkant van de geharnaste façade.

“Soms kijk je naar iets waar je niet bij kunt komen. Alle informatie, al het menselijke, is binnen de structuur opgesloten. Als een lichaam omsloten door huid. Pas als je de buitenkant eraf pelt en de binnenkant wordt blootgelegd, zie je de schoonheid van de onderdelen, de details en onderlinge verbanden.” – Conny Janssen

Live muziek
Naast een groot, avontuurlijk dansersensemble bestaande uit jonge talenten en bekende gezichten, stelt Conny Janssen voor INSIDE OUT een verrassend muzikaal gezelschap samen, geleid door de Rotterdamse singer-songwriter/muzikante iET en gitarist/multi-instrumentalist Budy Mokoginta. In samenwerking met toetsenist Thierry Castel en cellist Keimpke Zigterman spelen zij nieuwe composities waarin vooral de stem van iET met al haar klanken naar het binnenste van de dansers leidt.

Conny Janssen Danst
Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.