Familievoorstelling

Gebaseerd op het bekende kinderboek van Arend van Dam: Lang geleden

De geschiedenis van Nederland (6+)

zo 18 maart 14:30 - 15:30 Locatie: Tuottenzaal, Westersingel 28
bestel kaarten € 18,00
Kinderen t/m 12 jaar
€ 16,00

web_Icoontje Biebpas

Van Hoorne Entertainment, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en Rijn IJssel presenteren de gloednieuwe, educatieve familievoorstelling ‘Lang Geleden…’, gebaseerd op het populaire gelijknamige geschiedenisboek van Arend van Dam en Alex de Wolf. Van dit boek zijn ruim 200.000 exemplaren verkocht en het is niet meer weg te denken uit het basisonderwijs.

De familievoorstelling is een muzikale tijdreis waarin het publiek oog in oog komt te staan met prins Willem van Oranje, met Hugo de Groot die in een boekenkist uit Slot Loevestein wist te ontsnappen en met de jonge Jacoba van Beieren, die op haar vijfde uitgehuwelijkt werd aan een Franse prins.
Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd!

De kinderen kunnen voor en na de voorstelling in de foyer deelnemen aan een Geschiedenis Experience die bestaat uit diverse activiteiten die te maken hebben met de Nederlandse geschiedenis. Na afloop komen de acteurs naar de foyer voor een Meet & Greet.

‘Lang Geleden…’ maakt de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis toegankelijk voor kinderen. Voorzien van kleurrijke decors en kostuums, swingende muziek en vooral veel humor, komen de meest spraakmakende verhalen uit de vaderlandse geschiedenis tot leven in deze gloednieuwe theatervoorstelling voor jong én oud.

Voordeel met je biebpas
Bij voorstellingen in Theater Sneek die gebaseerd zijn op een boek, krijgen leden van de bibliotheek op vertoon van hun bibliotheekpas € 2,- korting. Bij familievoorstellingen geldt de korting niet op kinderprijzen.

Er heeft een wijziging plaats gevonden in de tijden van de geschiedenis experience. Deze vindt alleen vóór de voorstelling plaats in plaats van voor en na de voorstelling.

Hieronder vindt u diverse recensies van Lang geleden…

Theaterkrant ****

Lang geleden… is zowel historisch getrouw als fantasierijk en laat precies zien dat het goed vertellen van spannende verhalen de kracht is van zowel geschiedenis als theater.

https://www.theaterkrant.nl/recensie/lang-geleden-6/van-hoorne-entertainment/

Musicalworld ****

Geschiedenis is leuk en belangrijk als onderwerp van een aantrekkelijke voorstelling voor de jeugd. Met het historische Hamilton als grote musicalhit voor volwassenen op dit moment lijkt deze voorstelling precies op het juiste tijdstip te komen. Want ook de Nederlandse helden kunnen rappen, ga maar kijken bij “Lang geleden…”!

http://www.musicalworld.nl/artikel/lang_geleden/

Musicalsites

Soms even spannend, maar vooral erg grappig.

Een voorstelling voor kinderen, maar waarmee ook zeker de ouders, tantes, ooms, opa’s en oma’s een mooie ervaring rijker zijn.

http://musicalsites.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=6925:lang-geleden-verhalen-uit-de-nederlandse-historie-op-komische-wijze-vertelt-met-mooie-muziek&catid=26&Itemid=137

I Love Theater

Is het mogelijk om de jeugd te boeien met een geschiedenisvoorstelling? Na het zien van de familie-voorstelling ‘Lang geleden…’ is het antwoord volmondig JA!

De chemie tussen de vier spelers is uitmuntend. Bijzonder is ook dat de muziek ook live is en door de cast verzorgd wordt.

https://www.ilovetheater.nl/lang-geleden-geschiedenis-in-modern-jasje/