Muziektheater

South African Road Trip

Celebrating Life

vr 21 april 20:15 - 21:35 Locatie: Tuottenzaal, Westersingel 28
bestel kaarten € 25,00

Fotograaf: © Raymond van Olphen

Altijd al een rondreis door Zuid-Afrika willen maken? Grijp dan nu deze kans! Het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, uit de townships van Kaapstad, neemt je mee naar het échte Zuid-Afrika. Samen met live muzikanten en hemelse zangeressen bezorgen ze je een brede glimlach, een brok in de keel én kippenvel. Feestelijke uitbundigheid afgewisseld met intieme songs.

En Jitsvinger, award-winnende rapper, hiphopkunstenaar en ‘het Zuid-Afrikaanse broertje van Ali-B’, rijdt mee op deze Road Trip. Door de fantastische muziek met live band, prachtige verhalen en een adembenemend videodecor waan je je een avond op de Westkaap.
Xhosa, Zulu, Afrikaans, Afrikaaps en Engels. Wat zijn de verhalen van de mensen die deze talen spreken? South African Road Trip – celebrating life voert je door hun provincie en laat een prachtige mix zien van verschillende culturen en bevolkingsgroepen die op de Westkaap naast elkaar leven.

De Pers over South African Road Trip – Celebrating Life:

“ze pakken met gemak de hele zaal in (…) die stemmen grijpen je bij de strot, zo mooi”

 –  Scenes ****

“opzwepende muziek waardoor het soms lastig is om in je stoel te blijven zitten”  

–  I love theater ****

magische voorstelling voor iedereen die van Zuid-Afrika houdt (…) energiek, positief, indrukwekkend”  Oog voor Afrika

‘Als een retourtje Kaapstad financieel niet tot de mogelijkheden behoort is deze Road Trip het best denkbare alternatief’ – Patrick van den Hanenberg, Volkskrant