Muziek

Swing mee op zondag!

Amusementsorkest ANDANTE

zo 21 mei 14:30 - 16:30 Locatie: Noorderkerkzaal, ingang Oud Kerkhof 11
bestel kaarten € 10,00

OP MUZIKAAL AVONTUUR MET AMUSEMENTSORKEST ANDANTE-UNIEK

Die kans komt er aan, want op zondagmiddag 21 mei as. treedt Amusements-orkest  Andant-Uniek uit Bolsward op in de Noorderkerkzaal, ingang Kunstencentrum Atrium. Aanvang: 15.00 uur; Entree: €10,00 p.p.

Andante is in Bolsward opgericht in 1912 als Trio. Meer dan 100 jaar verder is het orkest uitgegroeid tot een bezetting van ruim  20 ervaren amateurmusici;  dat zijn violisten, cellisten, bassisten, trombonisten, accordeonist, klarinettisten,  fluitist, saxofonisten, gitarist,  pianist en slagwerker. Je zou kunnen zeggen een klein metropole orkest.

Aan Andante-Uniek zijn zowel een zangeres als een zanger verbonden.

De leiding van het orkest is in handen van de inspirerende Nynke Jaarsma, die voor meerdere orkesten het dirigeerstokje hanteert.

De orkestnaam heeft onlangs een uitbreiding gekregen met de toevoeging UNIEK, waartoe de orkestleden konden besluiten, dankzij het opvallend grote repertoire; dat loopt van enerzijds licht klassiek (Strauss, Lehár, Offenbach)  tot anderzijds ever-greens, love songs en chansons. Frank Sinatra, Bing Crosby, Charles Trenet en Charles Aznavour tekenden voor de zanguitvoering ervan. Ook nummers van het bekende Nederlandse dansorkest de Ramblers en tango’s van Malando behoren tot het programma.

Op de concertlijst voor de Noorderkerk staan o.a. Folies Bergère, Florentiner  Mars, Musique pour Mitzy, String of Pearls, ’s Avonds bij het licht der sterren,  Adiós Pampa Mia, Time to Say Goodbey, Con te Partiro en meerdere verrassende nummers.

Op muzikaal avontuur gaan met Amusementsorkest Andante-Uniek; méér dan de moeite waard.