Contact

Theater Sneek
Westersingel 28
8601 GR SNEEK
0515 – 431 400
kassa@cultuurkwartier.nl

At the Watergate (LF-2018)
Informatiepunt.
Tel: 0515-433 085

Kassa
Westersingel 28
Telefoon: 0515 – 431 400
Email: kassa@cultuurkwartier.nl

Openingstijden:
– dinsdag t/m vrijdag: 11:00 – 17:00 uur
– zaterdag: 14:00 – 17:00 uur
– ’s avonds en op zon- en feestdagen: een uur voor de voorstelling, op de locatie van de voorstelling.

Bij gesloten kassa, alleen voor spoed:  06 46805616

Algemeen
Telefoon: 0515 – 431 400
Email: theater@cultuurkwartier.nl

Bezoekadres
Theater Sneek
Westersingel 28
8601 GR Sneek

Postadres
Theater Sneek
Postbus 4007
8600 GA Sneek

Programmering
Programma Manager: Sylvia van den Berg
Telefoon: 0515 431 400
Email: S.vdBerg@cultuurkwartier.nl

Zakelijk / arrangementen / verhuur
Hoofd Bedrijfsbureau: Frouk Oostra
Telefoon: 06 46805616
Email: f.oostra@cultuurkwartier.nl

Marketing en Publiciteit
Hoofd Marketing en Publiciteit: Anne-Marie Dros
Telefoon: 0515 431 400
Email: a.dros@cultuurkwartier.nl

 

Cultuur Kwartier Sneek

Cultuur Kwartier Sneek is de overkoepelende organisatie voor allerlei culturele activiteiten in Sneek en de regio Súdwest-Fryslân. Naast Theater Sneek vallen ook de volgende vier instellingen onder Het Cultuur Kwartier:
Poppodium Het Bolwerk
– Projectenbureau Akte2
– Kunstencentrum Atrium
Afdeling zakelijk & verhuur

In 2006 is het, toen geheten, Cultureel Kwartier opgericht om een centrale plaats te bieden voor muziek, dans, beeldende kunst, theater, kunsteducatie en literatuur. Voor zowel professionals als amateurs. In 2012 is de naam Cultureel Kwartier omgedoopt tot Cultuur Kwartier Sneek. Het voormalige Centrum voor de Kunsten kreeg de sprankelende naam Kunstencentrum Atrium. Deze naamsverandering kwam met een geheel nieuwe uitstraling voor Cultuur Kwartier Sneek. De huisstijl is daarvoor ontworpen door reclamebureau Greyd! uit Sneek. Cultuur Kwartier Sneek heeft als doel om het culturele hart te worden van de één na grootste gemeente van Friesland.

Cultuur Kwartier Sneek; ook voor u als ondernemer
Naast dat het Cultuur Kwartier Sneek talloze mogelijkheden biedt om voorstellingen bij te wonen en om talenten verder te ontwikkelen, zijn we er ook voor u als ondernemer. Zo bieden wij verschillende locaties aan waar u kunt vergaderen, een leerzame workshop kunt houden of om uw collega’s uit te nodigen voor een bedrijfsfeest. Meer informatie over alle mogelijkheden voor zakelijk & verhuur? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

At The Watergate

At the Watergate
XIII European Youth Music Festival
49 binnen- en buitenpodia in Sneek en omgeving!

Van frêle Finse rockmuzikant tot stoere Franse danser: in 2018 komen tijdens Hemelvaart zo’n 7.000 leerlingen van muziekopleidingen uit heel Europa naar Sneek voor At the Watergate.
Na een spectaculair openingsevenement op woensdagavond, uiteraard pal voor de Waterpoort, volgen twee dagen vol gratis toegankelijke optredens. Van Symfonische-, kamer-, en koormuziek tot jazz, pop en rock. Op donderdagavond vindt Walking Jazz plaats, waarbij de musici in een optocht door de stad trekken en aansluitend jamsessies verzorgen in diverse café’s. Op vrijdagmiddag geven Noord Nederlands Orkest en slagwerkact Percossa een openluchtconcert op het Martiniplein, het sfeervolle festivalhart. Dat is ook de plek voor de afterparty!

Naast bijna 1.000 optredens op 49 binnen- en buitenpodia is er veel aandacht voor kunsteducatie, met een speciaal programma voor primair en voortgezet onderwijs. Ook vindt er een congres plaats met Europese kunsteducatie-experts.

wo 9 / t/m vr 11 mei 2018
atthewatergate.com

posterbeeldATW_met sponsorlogos_JPEG

 

Kleurcodes

De 23 meter hoge toneeltoren van Theater Sneek biedt niet alleen de beste technische voorzieningen achter de schermen. Het lichtbaken geeft aan welk genre die avond speelt in het theater. Mocht u op het laatste moment zin hebben in een avondje muziek of toneel? U werpt een blik op de toren en weet direct wat er die avond speelt. Ditzelfde geldt voor de afbeelding onderaan onze webpagina.

De foto’s van de toneeltoren bij de voorstellingen op onze website en in onze brochure corresponderen met de volgende genres:

Cabaret – groen
Muziek – paars
Dans – oranje
Theatershow – wit
Toneel – rood
Familievoorstelling – magenta
Muziektheater – geel
Musical – blauw

 

Opening

Op 1 november 2012 omstreeks 11.00 uur was het dan zover; Hare Majesteit de Koningin heeft het Cultuur Kwartier Sneek officieel geopend. Na een rondleiding door Kunstencentrum Atrium, Poppodium Bolwerk en de Noorderkerk stak de Koningin de gracht over om voor Theater Sneek de openingshandeling uit te voeren. Het was een historisch moment in de geschiedenis van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Klikt u hier voor beelden van deze speciale dag.

 

Over Theater Sneek

Bekijk hier Theater Sneek via google maps, links op de pagina kunt u gelijk even 360° binnenkijken.

In het hartje van de sfeervolle stad Sneek vindt u het net zo sfeervolle Theater Sneek. Met zijn karakteristieke uiterlijk, mede door de 23 meter hoge toneeltoren, is het theater een heuse blikvanger in de Waterpoortstad. Wanneer de avond valt geeft deze toneeltoren de kleur weer van de genre voorstelling welke die avond te zien is in het theater.

Theater Sneek biedt voor ieder wat wils
Neem binnen plaats in de foyer en geniet van uw drankje terwijl de artiesten zich achter de schermen opmaken om uw dagje of avondje uit onvergetelijk te maken. Of u nu een liefhebber bent van cabaret, muziek, dans of een show voor de hele familie, in ons programma treft u altijd wel een voorstelling die bij uw voorkeuren aansluit. Al die bijzondere voorstellingen zijn te aanschouwen in een prachtige zaal met zeer comfortabele stoelen. Komt u met uw geliefde? Neem dan plaats in één van onze loveseats op het balkon, voor dat extra romantische tintje.

Arrangementen binnen Theater Sneek
We zijn er voor u als bezoeker, maar ook voor al u als ondernemer. Zoekt u een sfeervolle locatie om te vergaderen, een workshop of bedrijfsfeest te organiseren? Stap dan binnen bij Theater Sneek. Speciaal voor u bieden we zakelijke arrangementen aan op maat. Hierbij hebben we licht, geluid, eventuele bands en andere acts al in huis. Ook als u als particulier een cultureel feest wilt organiseren staan wij voor u klaar!

 

Technische informatie

Tüöttenzaal
01_Algemene gegevens (Theater Sneek)
02-Trekkenplan-Tüötten-Zaal
03 Lichtplan Theater Sneek
04 Lichtplan Theater Sneek gespiegeld
05 Geluid Tüötten Zaal
06 Plattegrond Theater
07 Langdoorsnede Theater

Noorderkerkzaal
Algemene gegevens (Noorderkerk)
02-Lichtplan Noorderkerk

Theaterstudio
01 Algemene Gegevens (Theater Studio)
02 Lichtplan Theater Studio

Kijk hiervoor de plattegrond_vrachtwagenroute_theatersneek

Wij beschikken over een dubbele loading dock waar een aantal auto’s van bijvoorbeeld de techniek bij in kunnen. Daarnaast hebben wij een artiesten “hofje” waar plek is voor z’n 5 auto’s.

Op loopafstand is er betaald parkeren voor € 2,00 per dag.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Coördinator Techniek:
Peter Laskewitz 06-24464809

Hoofd Techniek
Rik Smid 06-11002097

of via techniek@cultuurkwartier.nl

 

Vacatures

De afdeling Marketing en Publiciteit is per direct op zoek naar een stagiair(e) (HBO geschoold). Meer informatie vind je hier.

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste flyeraars: vacature flyeraars

Ook zijn er regelmatig vacatures voor stagiaires op verschillende afdelingen binnen Cultuur Kwartier Sneek. Sollicitaties voor stageplekken kunnen worden gestuurd naar info@cultuurkwartier.nl

 

Zalen Cultuur Kwartier Sneek

Zalen Cultuur Kwartier Sneek
Alle zalen zijn te huur voor evenementen, optredens en partijen. De Tüöttenzaal is de grote theaterzaal met een capaciteit van maximaal 611 stoelen. De stoelen in deze zaal worden geplaceerd verkocht. Klik hier voor de zaalplattegrond.
De foyer van Theater Sneek biedt ruimte aan 600 personen. Zowel in de linker- als rechter toegang tot de Tüöttenzaal toont Galerie Peter Bax een wisselende collectie schilderijen.
Rabobankzaal heeft een capaciteit van maximaal 70 bezoekers en is standaardvoorzien van multimedia apparatuur. Er is een pantry aanwezig.
De Bolwerk Concertzaal heeft een capaciteit van 400 bezoekers en is ingericht met een grote bar, een verhoogd podium voor goed zicht en een skybox. Het Bolwerk Café biedt ruimte aan 80 bezoekers, heeft een kleine bar en de mogelijkheid tot het plaatsen van een podium.
Het Atriumplein met Atriumcafé is de grote, met glas overkapte, binnenplaats tussen de panden aan het Oud Kerkhof en de Kerkgracht. Er is een bar met gezellige zitjes, er zijn dansvloeren en er staat een vleugel.
De Theaterstudio heeft een capaciteit van 70 zitplaatsen en is voorzien van een licht en geluidsinstallatie.
De uitschuifbare tribune op de vlakke vloer van de Noorderkerkzaal biedt plaats aan maximaal 200 personen. Zonder tribune is er ruimte voor 350 personen. Hier vinden voorstellingen plaats van Theater Sneek, concerten van het Bolwerk en lessen, voorstellingen en concerten van cursisten van het Atrium.

Contact
Voor zakelijk en verhuur kunt u contact opnemen met het bedrijfsbureau via f.oostra@cultuurkwartier.nl.