Contact

Theater Sneek
Westersingel 28
8601 GR SNEEK
0515 – 431 400
theater@cultuurkwartier.nl

European Youth Music Festival (Culturele Hoofdstad 2018)
Informatiepunt
Tel: 0515-433 085

 

Cultuur Kwartier Sneek

Cultuur Kwartier Sneek is de overkoepelende organisatie voor allerlei culturele activiteiten in Sneek en de regio Súdwest-Fryslân. Naast Theater Sneek vallen ook de volgende vier instellingen onder Het Cultuur Kwartier:
Poppodium Het Bolwerk
– Projectenbureau Akte2
– Kunstencentrum Atrium
Afdeling zakelijk & verhuur

In 2006 is het, toen geheten, Cultureel Kwartier opgericht om een centrale plaats te bieden voor muziek, dans, beeldende kunst, theater, kunsteducatie en literatuur. Voor zowel professionals als amateurs. In 2012 is de naam Cultureel Kwartier omgedoopt tot Cultuur Kwartier Sneek. Het voormalige Centrum voor de Kunsten kreeg de sprankelende naam Kunstencentrum Atrium. Deze naamsverandering kwam met een geheel nieuwe uitstraling voor Cultuur Kwartier Sneek. De huisstijl is daarvoor ontworpen door reclamebureau Greyd! uit Sneek. Cultuur Kwartier Sneek heeft als doel om het culturele hart te worden van de één na grootste gemeente van Friesland.

Cultuur Kwartier Sneek; ook voor u als ondernemer
Naast dat het Cultuur Kwartier Sneek talloze mogelijkheden biedt om voorstellingen bij te wonen en om talenten verder te ontwikkelen, zijn we er ook voor u als ondernemer. Zo bieden wij verschillende locaties aan waar u kunt vergaderen, een leerzame workshop kunt houden of om uw collega’s uit te nodigen voor een bedrijfsfeest. Meer informatie over alle mogelijkheden voor zakelijk & verhuur? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

European Youth Music Festival 2018

Het is Cultuur Kwartier Sneek gelukt om het gastheerschap van het European Youth Music Festival (EYMF) binnen te halen. Met ongeveer 1.000 optredens in drie dagen behoort het tweejaarlijkse festival tot de grootste muzikale evenementen van Europa. Het festival vindt rond Hemelvaartsdag 2018 plaats.

Het EYMF wordt onder de vlag van Culturele Hoofdstad 2018 georganiseerd. Vrijdag ondertekenden Lieuwe Toren (directeur-bestuurder Cultuur Kwartier Sneek) en Oeds Westerhof (Culturele Hoofdstad 2018) in Sneek een overeenkomst. Dit in aanwezigheid van wethouder Mirjam Bakker (Súdwest-Fryslân) en Ben van der Knaap (directeur Theater Sneek).

Toren: ‘We verwachten zo’n 30.000 bezoekers die, verdeeld over veertig podia, luisteren naar de concerten van talentvolle musici, afkomstig uit meer dan twintig Europese landen. Er doen 5.000 tot 8.000 muzikaal geschoolde leerlingen en studenten mee.’

In de dagen voor en na het evenement worden ook tal van congressen georganiseerd, zodat het EYMF in totaal vijf dagen duurt. De opening is aan stadsgracht De Kolk, pal voor de iconische Waterpoort.

De concerten zijn binnen en buiten, onder meer op vijftien verschillende aanlegplaatsen voor boten. Het inhoudelijke programma is nog niet bekend. Toren verklapte tijdens de ondertekening al met ‘zeer aansprekende namen’ te komen.

Het EYMF werd al in steden als Budapest, Linz en Trondheim gehouden. In 2016 maakt het evenement deel uit van het programma van San Sebastian, European Capital of Culture 2016.

Wethouder Mirjam Bakker noemt de komst van het festival een verrijking voor de stad Sneek en gemeente. ‘Voor en rond het evenement zullen we met onze onderwijsinstellingen, ruim participeren. Hoe? Dat gaan we met elkaar bespreken. Maar reken er op dat er veel meer dan alleen een muziekfeest gehouden wordt.’

Bel voor meer informatie contact met het EYMF-informatiepunt: 0515 – 433 085.


IMG_7047

Bekijk hier een sfeerimpressie van een kolkconcert bij de waterpoort in Sneek.

 

Kleurcodes

De 23 meter hoge toneeltoren van Theater Sneek biedt niet alleen de beste technische voorzieningen achter de schermen. Het lichtbaken geeft aan welk genre die avond speelt in het theater. Mocht u op het laatste moment zin hebben in een avondje muziek of toneel? U werpt een blik op de toren en weet direct wat er die avond speelt. Ditzelfde geldt voor de afbeelding onderaan onze webpagina.

De foto’s van de toneeltoren bij de voorstellingen op onze website en in onze brochure corresponderen met de volgende genres:

Cabaret – groen
Muziek – paars
Dans – oranje
Theatershow – wit
Toneel – rood
Familievoorstelling – magenta
Muziektheater – geel
Musical – blauw

 

Opening

Op 1 november 2012 omstreeks 11.00 uur was het dan zover; Hare Majesteit de Koningin heeft het Cultuur Kwartier Sneek officieel geopend. Na een rondleiding door Kunstencentrum Atrium, Poppodium Bolwerk en de Noorderkerk stak de Koningin de gracht over om voor Theater Sneek de openingshandeling uit te voeren. Het was een historisch moment in de geschiedenis van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Klikt u hier voor beelden van deze speciale dag.

 

Over Theater Sneek

Bekijk hier Theater Sneek via google maps, links op de pagina kunt u gelijk even 360° binnenkijken.

In het hartje van de sfeervolle stad Sneek vindt u het net zo sfeervolle Theater Sneek. Met zijn karakteristieke uiterlijk, mede door de 23 meter hoge toneeltoren, is het theater een heuse blikvanger in de Waterpoortstad. Wanneer de avond valt geeft deze toneeltoren de kleur weer van de genre voorstelling welke die avond te zien is in het theater.

Theater Sneek biedt voor ieder wat wils
Neem binnen plaats in de foyer en geniet van uw drankje terwijl de artiesten zich achter de schermen opmaken om uw dagje of avondje uit onvergetelijk te maken. Of u nu een liefhebber bent van cabaret, muziek, dans of een show voor de hele familie, in ons programma treft u altijd wel een voorstelling die bij uw voorkeuren aansluit. Al die bijzondere voorstellingen zijn te aanschouwen in een prachtige zaal met zeer comfortabele stoelen. Komt u met uw geliefde? Neem dan plaats in één van onze loveseats op het balkon, voor dat extra romantische tintje.

Arrangementen binnen Theater Sneek
We zijn er voor u als bezoeker, maar ook voor al u als ondernemer. Zoekt u een sfeervolle locatie om te vergaderen, een workshop of bedrijfsfeest te organiseren? Stap dan binnen bij Theater Sneek. Speciaal voor u bieden we zakelijke arrangementen aan op maat. Hierbij hebben we licht, geluid, eventuele bands en andere acts al in huis. Ook als u als particulier een cultureel feest wilt organiseren staan wij voor u klaar!

 

Technische informatie

Tüöttenzaal
01 Algemene Gegevens (Theater Sneek
02 Trekkenplan Tüötten Zaal
03 Lichtplan Theater Sneek
04 Lichtplan Theater Sneek gespiegeld
05 Geluid Tüötten Zaal
06 Plattegrond Theater
07 Langdoorsnede Theater

Noorderkerkzaal
Algemene Gegevens
Lichtplan

Theaterstudio
01 Algemene Gegevens (Theater Studio)
02 Lichtplan Theater Studio

Kijk hiervoor de plattegrond_vrachtwagenroute_theatersneek

Wij beschikken over een dubbele loading dock waar een aantal auto’s van bijvoorbeeld de techniek bij in kunnen. Daarnaast hebben wij een artiesten “hofje” waar plek is voor z’n 5 auto’s.

Op loopafstand is er betaald parkeren voor € 2,00 per dag.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Coördinator Techniek:
Peter Laskewitz 06-24464809

Hoofd Techniek
Rik Smid 06-11002097

of via techniek@cultuurkwartier.nl

 

Vacatures

Cultuur Kwartier Sneek zoekt een Manager Sales en Marketing. Startdatum 1 september. Reageren is mogelijk tot en met 26 april. Bekijk hier de vacature.

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste flyeraars: vacature flyeraars

Ook zijn we regelmatig op zoek naar stagiaires op verschillende afdelingen binnen Cultuur Kwartier Sneek. Sollicitaties voor stageplekken kunnen worden gestuurd naar info@cultuurkwartier.nl

Cultuur Kwartier Sneek jongerenambassadeurs!

Vind jij het leuk om te vloggen en/of bloggen en heb je interesse in theater, muziek, kunst en cultuur? Meld je dan aan als jongerenambassadeur van Cultuur Kwartier Sneek! Blog en/of vlog je ervaringen en krijg gratis toegang tot veel podiumactiviteiten en de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Interesse? Stuur dan een e-mail naar marketing@cultuurkwartier.nl.

 

Zalen Cultuur Kwartier Sneek

Zalen Cultuur Kwartier Sneek
Alle zalen zijn te huur voor evenementen, optredens en partijen. De Tüöttenzaal is de grote theaterzaal met een capaciteit van maximaal 611 stoelen. De stoelen in deze zaal worden geplaceerd verkocht. Klik hier voor de zaalplattegrond.
De foyer van Theater Sneek biedt ruimte aan 600 personen. Zowel in de linker- als rechter toegang tot de Tüöttenzaal toont Galerie Peter Bax een wisselende collectie schilderijen.
Rabobankzaal heeft een capaciteit van maximaal 70 bezoekers en is standaardvoorzien van multimedia apparatuur. Er is een pantry aanwezig.
De Bolwerk Concertzaal heeft een capaciteit van 400 bezoekers en is ingericht met een grote bar, een verhoogd podium voor goed zicht en een skybox. Het Bolwerk Café biedt ruimte aan 80 bezoekers, heeft een kleine bar en de mogelijkheid tot het plaatsen van een podium.
Het Atriumplein met Atriumcafé is de grote, met glas overkapte, binnenplaats tussen de panden aan het Oud Kerkhof en de Kerkgracht. Er is een bar met gezellige zitjes, er zijn dansvloeren en er staat een vleugel.
De Theaterstudio heeft een capaciteit van 70 zitplaatsen en is voorzien van een licht en geluidsinstallatie.
De uitschuifbare tribune op de vlakke vloer van de Noorderkerkzaal biedt plaats aan maximaal 200 personen. Zonder tribune is er ruimte voor 350 personen. Hier vinden voorstellingen plaats van Theater Sneek, concerten van het Bolwerk en lessen, voorstellingen en concerten van cursisten van het Atrium.

Contact
Voor zakelijk en verhuur kunt u contact opnemen met het bedrijfsbureau via f.oostra@cultuurkwartier.nl.