Bereikbaarheid en parkeren

Bekijk hier Theater Sneek op Google Maps, links op de pagina kunt u gelijk even binnenkijken.

Routebeschrijving (vanaf Station Sneek)
Ga tegenover het station de Stationsstraat in.
Sla na ongeveer 350 meter (voor de brug) linksaf en u bevindt zich op de Westersingel.
U vindt Theater Sneek na 10 meter lopen.

Routebeschrijving (met de auto)
Neem vanaf de A7 afslag 20 naar de Ring Sneek (west): Hemmen A7, Antonius Ziekenhuis.
Volg de borden P-centrum en vervolgens de borden P-centrum Veemarkt.

Plattegrond parkeerterreinen Sneek

Het is mogelijk om voor de deur van Theater Sneek bezoekers af te zetten en op te halen.
Denk erom: “Tút en d’r út!” om de overlast voor buurtbewoners te beperken.

Er is gratis* ruime parkeergelegenheid op enkele minuten loopafstand van Cultuur Kwartier Sneek op de Veemarkt en op het Martiniplein.
* Tijdens winkelopeningsuren, incl. koopavonden en koopzondagen, betaalt u op de Veemarkt maximaal € 2,00 per dag, het Martiniplein is duurder (afhankelijk van de parkeertijd).

Voor personen met een gehandicapten-parkeerkaart zijn er drie parkeerplaatsen tegenover de ingang van de Tüöttenzaal en eveneens drie tegenover de ingang van het Atrium.

LET OP! De parkeerplaatsen in de Willemstraat (op de hoek Westersingel) zijn alleen voor vergunninghouders.

 

Huisregels

Voor de algemene veiligheid van zowel onze bezoekers als de medewerkers van Cultuur Kwartier Sneek zijn huisregels opgesteld. het niet naleven van de regels zal verwijdering uit het pand tot gevolg hebben, zonder restitutie van het betaalde entreegeld.

Algemeen
Het verblijf in de panden van Cultuur Kwartier Sneek is geheel op eigen risico.
Instructies van het personeel dienen in het belang van ieders veiligheid direct opgevolgd te worden. Roken is alleen toegestaan in de daarvoor aangewezen ruimtes.
Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar. Bezoekers die duidelijk onder invloed zijn van drank en/of drugs wordt de toegang geweigerd.
Het meenemen van drank en etenswaren is verboden. Het is niet toegestaan bekers en/of glaswerk mee naar buiten te nemen.
Denk bij het verlaten van het pand om onze buren.

Theater Sneek
Kom op tijd. De foyer en de kassa zijn een uur voor aanvang van de voorstelling geopend. Na aanvang van de voorstelling kunt u de zaal niet meer in tot de eventuele pauze.
Het maken van beeld- en geluidsopnamen tijdens voorstellingen is niet toegestaan.
U dient uw mobiele telefoon bij aanvang van de voorstelling geheel uit te schakelen, ontvangen signalen kunnen storingen veroorzaken op onze geluidsinstallaties.
Het is niet toegestaan consumpties te nuttigen in de zaal of eigen consumpties te gebruiken.
Roken is alleen toegestaan in de rookpatio, deze bevindt zich rechts in de foyer.
De algemene bezoekersvoorwaarden van VSCD zijn van toepassing. Voor meer informatie kijkt u hier. U kunt de voorwaarden ook opvragen aan de kassa.

 

Kassa informatie

Bezoekadres: Westersingel 28, Sneek
Postadres: Kassa Theater Sneek, Postbus 4007, 8600 GA Sneek
Telefoon: (0515) 431 400
E-mail: kassa@cultuurkwartier.nl

Openingstijden Kassa
Reguliere openingstijden
– dinsdag t/m vrijdag: 11:00 – 18:00 uur
– zaterdag: 14:00 – 17:00 uur
– ’s avonds en op zon- en feestdagen: een uur voor aanvang voorstelling, op de locatie van de voorstelling, uitsluitend voor kaarten voor de betreffende voorstelling.

Kaartverkoop en reserveringen via de kassa
Tijdens de openingsuren kunt u de kaarten direct kopen aan de kassa. U betaalt geen administratiekosten bij directe verkoop. Wij accepteren pinbetalingen, contant geld, Theaterbonnen en Podium Cadeaukaarten.

Reserveringen kunt u ook telefonisch, schriftelijk (bestelformulier) of per e-mail doorgeven aan de kassa. U ontvangt een reserveringsbevestiging per e-mail.
Let op: gereserveerde kaarten moeten binnen 14 dagen aan de kassa betaald en afgehaald worden! Als gekozen wordt voor verzending van de kaarten, sturen wij een factuur. Na ontvangst van de betaling sturen wij de kaarten per post. De administratiekosten bedragen € 4,50 per factuur.
Reserveringen voor voorstellingen die binnen twee weken plaatsvinden, blijven staan tot drie kwartier voor de voorstelling. Hierna heeft Theater Sneek het recht de kaarten aan een ander te verkopen (bijvoorbeeld bij uitverkochte voorstellingen).
Verzending van de kaarten is in dit geval niet mogelijk.

Als een voorstelling is uitverkocht, kunt u zich bij de kassa aanmelden voor de wachtlijst.

Voor seizoen 16/17 is het niet meer mogelijk horeca-arrangementen via internet te bestellen. Dit kan uitsluitend telefonisch en aan de kassa van Theater Sneek.

Internet/ webverkoop
Sneller is het om hier uw kaarten te kopen. Als uw e-mailadres bij Theater Sneek bekend is, kunt u inloggen met uw wachtwoord. Heeft u nog geen wachtwoord, klik dan op “wachtwoord vergeten”. Is uw e-mailadres nog niet bij ons bekend, klik dan op “registreer”.

Bij geplaceerde voorstellingen wijst het systeem de beste plaatsen toe die op dat moment beschikbaar zijn. Aan het einde van het bestelproces kunt u desgewenst zelf uw stoelen kiezen. Let op: bij voorstellingen die bijna uitverkocht zijn, kan het gebeuren dat er geen plaatsen naast elkaar beschikbaar zijn. Controleer daarom de rij- en stoelnummers voordat u betaalt!

U kunt betalen per iDeal en/of de Podiumcadeaukaart. De transactiekosten (kosten betalingsverkeer) bij de webverkoop zijn € 2,50 per transactie.

Na betaling krijgt u een bevestiging per e-mail, met in de bijlage de e-tickets. De e-tickets moet u printen op ware grootte – anders kunnen de barcodes niet gelezen worden door onze apparatuur. Voor horeca-arrangementen worden geen e-tickets verzonden. De bevestigings-mail is uw betalingsbewijs, waarmee u zich aan de bar kunt melden.
Bij problemen zo spoedig mogelijk contact opnemen met de kassa.

Kinderen
Bij kindervoorstellingen is er een beperkt aantal stoelverhogers beschikbaar. Deze worden bij entree van de zaal klaargezet. Naast de ingangen van de dames- en de herentoiletruimte zijn kindertoiletten voor de kleine dames en heren. Houdt u zich altijd aan de minimum toegestane leeftijd bij kindervoorstellingen, jongere kinderen kunnen het theaterplezier van anderen verstoren.

 

Mindervaliden en slechthorenden

Mindervaliden
Er is in Cultuur Kwartier Sneek zoveel mogelijk rekening gehouden met de toegankelijkheid. Zo zijn de locaties waar mogelijk drempelvrij en zijn er gelijkvloers gaderobes en invalidentoiletten aanwezig.
De Tüöttenzaal heeft echter geen personen lift, dus wilt u geen trappen lopen dan adviseren wij u tijdig plaatsen te reserveren op rij 1 t/m 5 in de zaal of contact op te nemen met de kassa.
Rolstoelplaatsen kunnen uitsluitend via de kassa gereserveerd worden.
Het is mogelijk om voor de ingang van het theater uit te stappen en opgehaald te worden. Wel geldt: Tut en d’r ut!
Voor personen met een gehandicaptenparkeerkaart zijn er drie parkeerplaatsen tegenover de ingang van het theater.

Slechthorenden
Cultuur Kwartier Sneek is voorzien van ringleidingen voor slechthorenden. Met uitzondering van rij vijf zijn alle plaatsen in de Tüöttenzaal (grote zaal) voorzien van een slechthorenden-voorziening. Op het balkon kunt u gebruik maken van individuele slechthorenden-voorzieningen. Slechthorenden kunnen bij het binnengaan van de zaal een individuele ringleiding of koptelefoon met gebruiksaanwijzing ophalen. U kunt het apparaat na afloop van de voorstelling inleveren bij de garderobe.

 

Toegangsprijzen en kortingen

Toegangsprijzen
De entreeprijs is inclusief (verplichte*) garderobe. Consumptie is niet bij de prijs inbegrepen. De reguliere prijzen staan vermeld op de voorstellingspagina’s. De prijs is gelijk voor alle plaatsen, in de zaal en op het balkon. Voor een Loveseat (= tweezitsbankje) dient u twee plaatsen te reserveren.
*Op last van de brandweer i.v.m. uw veiligheid

Korting
Korting op de reguliere entreeprijs wordt bij de meeste voorstellingen verleend aan Vrienden van Theater Sneek en aan groepen vanaf vijftien personen. Neem hiervoor contact op met de kassa. Bij de meeste familievoorstellingen gelden speciale kinderprijzen voor kinderen tot en met 12 jaar. Scholieren en studenten kunnen, op vertoon van hun pas, in het uur vóór de voorstelling twee kaarten voor de prijs van één ontvangen.
Bij voorstellingen die gebaseerd zijn op een boek, krijgen leden van de Bibliotheek op vertoon van hun bibliotheekpas korting op de reguliere entreeprijs.
Met het Sneek Preview Ticket kunt u vijf voorstellingen van minder bekende artiesten bezoeken voor een zeer voordelige prijs.
Actieprijzen zijn niet geldig op reeds gemaakte reserveringen en verkochte kaarten.

Bijdrageregeling minima vanuit de gemeente
De bijdrageregeling minima is een financiële bijdrage voor inwoners van Súdwest-Fryslân en Littenseradiel met een laag inkomen.
Per volwassene vanaf 18 jaar krijgt u per jaar maximaal € 120,00 vergoed.
Per kind van 4 t/m 17 jaar krijgt u maximaal € 399,00 vergoed(bedragen gelden in 2015).

De volgende zaken komen onder meer in aanmerking voor vergoeding:

 • Kaarten voor Theater Sneek
 • Lesgeld of contributie voor ensembles, bands, koren en korpsen
 • Lesgeld voor het Kunstencentrum Atrium
 • De kosten van een muziekinstrument

Voor meer informatie en een aanvraagformulier kunt u terecht bij het WMO-loket, Marktstraat 12 in Sneek, (0515) 489 000  of www.gemeentesudwestfryslan.nl.

 

Verhinderd of geannuleerd

Annuleringsregeling
Indien u de voorstelling onverwacht niet kunt bijwonen en u heeft uw kaarten betaald dan zijn de volgende annuleringsvoorwaarden van toepassing:
– Annuleert u vóór 48 uur voor de voorstelling? U ontvangt een tegoedbon ( t.w.v. het aankoopbedrag van de kaart minus 2,50 per kaart). Dit is ook mogelijk per post. De tegoedbon is onbeperkt geldig en uitsluitend te besteden aan de kassa van Theater Sneek. Administratie- en transactiekosten worden niet vergoed.
– Annuleert u binnen 48 uur voor de voorstelling dan heeft u, behoudens zeer bijzondere reden,  geen recht op restitutie.
– Bij een uitverkochte voorstelling is annuleren mogelijk tot uiterlijk drie uur vóór de voorstelling. Mogelijk kunnen we dan bezoekers op de wachtlijst blij maken. Alleen in het geval dat wij de teruggeboekte kaarten nog kunnen verkopen, verstrekken wij een tegoedbon.

Het is niet toegestaan kaarten door te verkopen aan derden.

Indien een voorstelling wordt geannuleerd, bijvoorbeeld wegens ziekte van een artiest, wordt in de meeste gevallen een nieuwe datum vastgesteld. u krijgt hierover bericht, zo mogelijk via e-mail. Uw kaarten voor de geannuleerde voorstelling worden automatisch overgezet naar de nieuwe datum.
Indien u niet in de gelegenheid bent de voorstelling op de nieuwe datum bij te wonen, kunt u de kaarten annuleren volgens bovenstaande regels. In deze situatie worden geen annuleringskosten berekend.

Als de voorstelling wordt afgelast, kunnen wij geld voor de kaarten restitueren.

 

Vrienden

Vrienden van Theater Sneek
Theater is meer dan ‘alleen’ een theater. Vele bezoekers hebben dit al laten blijken: dit is hún theater, dit is hun vriend! Om deze reden zijn vele bezoekers een vriendschap met ons aangegaan. Deze Vrienden van Theater Sneek dragen niet alleen het theater, maar ook de cultuur in het algemeen en de podiumkunsten in het bijzonder een warm hart toe. Dit zijn onze ambassadeurs, raadgevers en fans. En het is zeker niet een eenzijdige vriendschap! Zo biedt Theater Sneek vele voordelen aan haar vrienden.

De voordelen van vriendschap in het seizoen 2016-2017 zijn:

 • Vrienden zijn als eerste op de hoogte van het programma, extra voorstellingen en speciale aanbiedingen.
 • Vrienden ontvangen de theaterbrochure voor het volgende seizoen voordat deze algemeen verspreid wordt.
 • Vrienden kunnen kaarten bestellen in de Vriendenvoorverkoop, die dit jaar start op zaterdag 7 mei 2016 om 11:00 uur.
 • Vrienden krijgen € 2,- korting p.p. bij het grootste deel van de voorstellingen (korting geldt niet in combinatie met andere kortingen), op maximaal 10 kaarten per seizoen.
 • Vrienden kunnen zich opgeven voor een gratis rondleiding in het theater voor twee personen.
 • Vrienden kiezen voor aanvang van het theaterseizoen één gratis vriendenvoorstelling uit (keuze uit enkele voorstellingen).
 • Vrienden ontvangen in het hele seizoen verrassingsaanbiedingen speciaal voor Vrienden.
 • Vrienden worden uitgenodigd voor een presentatie over de programmering voor het volgende seizoen, door theaterdirecteur Ben van der Knaap.

Om Vriend van Theater Sneek te worden, kunt u zich melden bij de kassa tijdens de reguliere openingsuren. Er wordt dan een pasfoto gemaakt die op de Vriendenpas afgedrukt wordt. De Vriendenpas is persoonlijk en alleen voor u. Bij de meeste activiteiten is een introducé(e) welkom.

Het vriendenlidmaatschap loopt van 1 mei tot en met 30 april daaropvolgend en wordt automatisch verlengd, tenzij het lidmaatschap vóór 1 april schriftelijk wordt opgezegd.
Voor het seizoen 2016-2017 is de vriendenbijdrage vastgelegd op 25,-, bij aanmelding te betalen (pin of contant). Bij verlenging wordt de vriendenbijdrage jaarlijks rond 1 mei automatisch geïncasseerd op basis van een machtiging.

 

Weet waar je koopt

Weet Waar Je Koopt
Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst.
Als bezoeker betaalt u via deze websites, vaak onbewust, veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Ook blijkt dat niet alle kaarten gegarandeerd toegang geven voor het evenement.

Koop uw kaartjes dus nooit via ticketbureaus! Dan weet u in ieder geval dat u de juiste prijs betaalt en niet een woekerprijs. Er zijn 2 sites binnen de theaterwereld die wél voor de reguliere prijs hun kaarten aanbieden:

Eventim – voorverkoopadres van onder meer de musicals van Joop van den Ende Theaterproducties

www.ntk.nl – Nationale Theater Kassa, voorverkoopadres voor diverse theaters. Kijk voor meer informatie op Weetwaarjekoopt.nl

Maar de allerbeste manier om kaarten van Theater Sneek te kopen, is via onze eigen kassa of website!

 

Zaalplattegrond

Hieronder vindt u de zaalplattegrond van de Tüöttenzaal. Alle stoelen in de zaal vallen onder dezelfde rang. De prijs van één Love Seat (dubbele stoel) op het balkon is hetzelfde als de prijs van twee reguliere plaatsen.

U kunt indien gewenst in de Tüöttenzaal uw plaatsen kiezen. Doet u dat niet dan wijst het systeem u de beste plaatsen toe die op dat moment verkrijgbaar zijn. Voor de Noorderkerk geldt een vrije zit.

Plattegrond theater

Plattegrond balkon

 

Zalen en aanvang

Zalen
Per voorstelling wordt aangegeven in welke zaal deze plaatsvindt. Controleer altijd de locatie op uw toegangskaart!
Locatie Westersingel 28: De Tüöttenzaal en de Rabobankzaal.
Locatie Oud Kerkhof 11: Het Atrium, De Noorderkerkzaal, de Theaterstudio en vele leslokalen.
Locatie Kerkgracht 8: De Bolwerk Concertzaal en het Bolwerk Café.

De grote zaal van Theater Sneek, de Tüöttenzaal, bevindt zich aan de Westersingel 28. De stoelen worden in deze zaal geplaceerd verkocht. Het is daarom van belang om te kijken welk stoelnummer u heeft. Kijk voor meer informatie op de zaalplattegrond.

De kleine zaal van Theater Sneek is de Noorderkerkzaal, de ingang hiervan bevindt zich aan het Oud Kerkhof 11 (ingang Kunstencentrum Atrium). Deze zaal heeft een vrije zit. Per voorstelling wordt aangegeven in welke zaal de voorstelling plaatsvindt.

Aanvang
De foyer en de kassa openen één uur voor aanvang van de voorstelling. Bijna alle voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Bij kindervoorstellingen of zondagmatinee’s gelden er afwijkende tijden. Controleer voor de zekerheid altijd de aanvangstijd op uw toegangskaart of kijk op de website.

U mag de zaal pas betreden als de deuren door onze medewerkers zijn geopend. Tien en vijf minuten voor aanvang wordt er in de foyer aan de Westersingel op de gong geslagen om aan te geven dat we bijna gaan beginnen.

Laatkomers proberen we, in overleg met de productie, nog na te plaatsen in de zaal. Het kan dan wel voorkomen dat u gevraagd wordt achter in de zaal plaats te nemen, in plaats van op uw eigen stoelen. Dit om het overige publiek niet te storen. Soms komt het voor dat we laatkomers niet meer toe mogen laten in verband met verstoring van de productie. U kunt dan tijdens een eventuele pauze plaatsnemen. In deze gevallen geven wij geen geld terug.