Bereikbaarheid en parkeren

Bekijk hier Theater Sneek op Google Maps, links op de pagina kunt u gelijk even binnenkijken.

Routebeschrijving (vanaf Station Sneek)
Ga tegenover het station de Stationsstraat in.
Sla na ongeveer 350 meter (voor de brug) linksaf en u bevindt zich op de Westersingel.
U vindt Theater Sneek na 10 meter lopen.

Routebeschrijving (met de auto)
Neem vanaf de A7 afslag 20 naar de Ring Sneek (west): Hemmen A7, Antonius Ziekenhuis.
Volg de borden P-centrum en vervolgens de borden P-centrum Veemarkt.

Plattegrond parkeerterreinen Sneek

Het is mogelijk om voor de deur van Theater Sneek bezoekers af te zetten en op te halen.
Denk erom: “Tút en d’r út!” om de overlast voor buurtbewoners te beperken.

Er is gratis* ruime parkeergelegenheid op enkele minuten loopafstand van Cultuur Kwartier Sneek op de Veemarkt en op het Martiniplein.
* Tijdens winkelopeningsuren, incl. koopavonden en koopzondagen, betaalt u op de Veemarkt maximaal € 2,00 per dag, het Martiniplein is duurder (afhankelijk van de parkeertijd).

Voor personen met een gehandicapten-parkeerkaart zijn er drie parkeerplaatsen tegenover de ingang van de Tüöttenzaal en eveneens drie tegenover de ingang van het Atrium.

LET OP! De parkeerplaatsen in de Willemstraat (op de hoek Westersingel) zijn alleen voor vergunninghouders.

 

Huisregels

Voor de algemene veiligheid van zowel onze bezoekers als de medewerkers van Cultuur Kwartier Sneek zijn huisregels opgesteld. het niet naleven van de regels zal verwijdering uit het pand tot gevolg hebben, zonder restitutie van het betaalde entreegeld.

Algemeen
Het verblijf in de panden van Cultuur Kwartier Sneek is geheel op eigen risico.
Instructies van het personeel dienen in het belang van ieders veiligheid direct opgevolgd te worden. Roken is alleen toegestaan in de daarvoor aangewezen ruimtes.
Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar. Bezoekers die duidelijk onder invloed zijn van drank en/of drugs wordt de toegang geweigerd.
Het meenemen van drank en etenswaren is verboden. Het is niet toegestaan bekers en/of glaswerk mee naar buiten te nemen.
Denk bij het verlaten van het pand om onze buren.

Theater Sneek
Kom op tijd. De foyer en de kassa zijn een uur voor aanvang van de voorstelling geopend. Na aanvang van de voorstelling kunt u de zaal niet meer in tot de eventuele pauze.
Het maken van beeld- en geluidsopnamen tijdens voorstellingen is niet toegestaan.
U dient uw mobiele telefoon bij aanvang van de voorstelling geheel uit te schakelen, ontvangen signalen kunnen storingen veroorzaken op onze geluidsinstallaties.
Het is niet toegestaan consumpties te nuttigen in de zaal of eigen consumpties te gebruiken.
Roken is alleen toegestaan in de rookpatio, deze bevindt zich rechts in de foyer.
De algemene bezoekersvoorwaarden van VSCD zijn van toepassing. Voor meer informatie kijkt u hier. U kunt de voorwaarden ook opvragen aan de kassa.

 

Kassa informatie

Bezoekadres: Westersingel 28, Sneek
Postadres: Kassa Theater Sneek, Postbus 4007, 8600 GA Sneek
Telefoon: (0515) 431 400
E-mail: kassa@cultuurkwartier.nl

Openingstijden Kassa
Reguliere openingstijden
– dinsdag t/m vrijdag: 11:00 – 17:00 uur
– zaterdag: 14:00 – 17:00 uur
– ’s avonds en op zon- en feestdagen: een uur voor aanvang voorstelling, op de locatie van de voorstelling, uitsluitend voor kaarten voor de betreffende voorstelling.

Kaartverkoop en reserveringen via de kassa 2017-2018
Algemeen:

Tijdens de openingsuren kunt u de kaarten direct kopen aan de kassa. U betaalt geen administratiekosten bij directe verkoop. Wij accepteren pinbetalingen, contant geld, Theaterbonnen en Podium Cadeaukaarten.
De entreeprijs is inclusief (verplichte*) garderobe. Een consumptie is niet bij de prijs inbegrepen.

Reserveringen kunnen telefonisch, schriftelijk via een bestelformulier of per email doorgegeven worden.
LET OP: Gereserveerde kaarten moeten binnen veertien dagen aan de kassa afgehaald en betaald worden!

Reserveringen voor voorstellingen die binnen twee weken plaatsvinden, blijven staan tot 48 uur voor de voorstelling.

Bij uitverkochte voorstellingen hanteren wij een wachtlijst.

Internet/webverkoop:
Zowel op www.theatersneek.nl als op de site www.hetbolwerk.nl  zijn kaarten te koop, te betalen met iDEAL en bij Theater Sneek met een Podiumcadeaukaart. Bij geplaceerde voorstellingen wijst het systeem de beste plaatsen toe die op dat moment verkrijgbaar zijn, het is mogelijk dit te wijzigen. Let op: bij voorstellingen die bijna uitverkocht zijn, kan het gebeuren dat er geen plaatsen naast elkaar beschikbaar zijn. Controleer daarom de rij- en stoelnummers vóór betaling!

Na betaling wordt per e-mail een bevestiging verzonden, met in de bijlage de e-tickets. U kunt betalen per iDeal en/of de Podiumcadeaukaart. De transactiekosten (kosten betalingsverkeer) bij de webverkoop zijn € 2,50 per transactie.

Tips en trics bij het online bestellen:
– Log een dezer dagen voorafgaand aan de voorverkoop even in op onze website om te kijken of uw inloggegevens nog correct zijn. U kunt dit doen door bij een van de resterende voorstellingen van dit seizoen het bestelproces te starten. Uiteraard kunt u dit proces ten alle tijde beëindigen wanneer alles naar wens verloopt.
– Werkt uw wachtwoord niet meer? U kunt via de inlogpagina een nieuw wachtwoord aanvragen via de link “wachtwoord vergeten”. U krijgt binnen enkele minuten een nieuw wachtwoord toegestuurd per e-mail.  U kunt dit vervolgens veranderen in uw eigen wachtwoord. Klik na het inloggen rechtsboven op uw e-mailadres en daarna ziet u de mogelijkheden.
– Handig om te weten is dat tijdens het bestellen het systeem eerst de best beschikbare plaatsen voor u uitkiest. U kunt de rij- en stoelnummers in het laatste scherm van het bestelproces bekijken en desgewenst wijzigen met de knop “Zelf plaatsen kiezen”.

Kinderen
Bij kindervoorstellingen is er een beperkt aantal stoelverhogers beschikbaar. Deze worden bij entree van de zaal klaargezet. Naast de ingangen van de dames- en de herentoiletruimte zijn kindertoiletten voor de kleine dames en heren. Houdt u zich altijd aan de minimum toegestane leeftijd bij kindervoorstellingen, jongere kinderen kunnen het theaterplezier van anderen verstoren.

 

Mindervaliden en slechthorenden

Mindervaliden
Er is in Cultuur Kwartier Sneek zoveel mogelijk rekening gehouden met de toegankelijkheid. Zo zijn de locaties waar mogelijk drempelvrij en zijn er gelijkvloers gaderobes en invalidentoiletten aanwezig.
De Tüöttenzaal heeft echter geen personen lift, dus wilt u geen trappen lopen dan adviseren wij u tijdig plaatsen te reserveren op rij 1 t/m 5 in de zaal of contact op te nemen met de kassa.
Rolstoelplaatsen kunnen uitsluitend via de kassa gereserveerd worden.
Het is mogelijk om voor de ingang van het theater uit te stappen en opgehaald te worden. Wel geldt: Tut en d’r ut!
Voor personen met een gehandicaptenparkeerkaart zijn er drie parkeerplaatsen tegenover de ingang van het theater.

Slechthorenden
Cultuur Kwartier Sneek is voorzien van ringleidingen voor slechthorenden. Met uitzondering van rij vijf zijn alle plaatsen in de Tüöttenzaal (grote zaal) voorzien van een slechthorenden-voorziening. Op het balkon kunt u gebruik maken van individuele slechthorenden-voorzieningen. Slechthorenden kunnen bij het binnengaan van de zaal een individuele ringleiding of koptelefoon met gebruiksaanwijzing ophalen. U kunt het apparaat na afloop van de voorstelling inleveren bij de garderobe.

Presentator, schrijver en artiest Marc de Hond testte de bereikbaarheid van CKS uit de ogen van een artiest in een rolstoel. Bekijk hier het filmpje.

 

Toegangsprijzen en kortingen

Toegangsprijzen
De entreeprijs is inclusief (verplichte*) garderobe. Consumptie is niet bij de prijs inbegrepen. De reguliere prijzen staan vermeld op de voorstellingspagina’s. De prijs is gelijk voor alle plaatsen, in de zaal en op het balkon. Voor een Loveseat (= tweezitsbankje) dient u twee plaatsen te reserveren.
*Op last van de brandweer i.v.m. uw veiligheid

Korting
Korting op de reguliere entreeprijs wordt bij de meeste voorstellingen verleend aan Vrienden van Theater Sneek en aan groepen vanaf vijftien personen. Neem hiervoor contact op met de kassa. Bij sommige familievoorstellingen gelden speciale kinderprijzen voor kinderen tot en met 12 jaar. Scholieren en studenten kunnen, op vertoon van hun pas, in het uur vóór de voorstelling twee kaarten voor de prijs van één ontvangen.
Bij voorstellingen die gebaseerd zijn op een boek, krijgen leden van de Bibliotheek op vertoon van hun bibliotheekpas korting op de reguliere entreeprijs*.

Actieprijzen zijn niet geldig op reeds gemaakte reserveringen en verkochte kaarten.
*kijk voor alle voorwaarden bij het arrangement Voordeel met je biebpas.

Bijdrageregeling minima vanuit de gemeente
De bijdrageregeling minima is een financiële bijdrage voor inwoners van Súdwest-Fryslân en Littenseradiel met een laag inkomen.
Per volwassene vanaf 18 jaar krijgt u per jaar maximaal € 120,00 vergoed.
Per kind van 4 t/m 17 jaar krijgt u maximaal € 399,00 vergoed(bedragen gelden in 2015).

De volgende zaken komen onder meer in aanmerking voor vergoeding:

 • Kaarten voor Theater Sneek
 • Lesgeld of contributie voor ensembles, bands, koren en korpsen
 • Lesgeld voor het Kunstencentrum Atrium
 • De kosten van een muziekinstrument

Voor meer informatie en een aanvraagformulier kunt u terecht bij het WMO-loket, Marktstraat 12 in Sneek, (0515) 489 000  of www.gemeentesudwestfryslan.nl.

 

 

 

 

Verhinderd of geannuleerd

Verhinderd?
Bij verhindering vóór 48 uur voor de voorstelling verstrekken wij een tegoedbon (t.w.v. het aankoopbedrag van de kaart minus € 2,50 per kaart). De tegoedbon is onbeperkt geldig en uitsluitend te besteden aan de kassa van Theater Sneek. Administratie- en transactiekosten worden niet vergoed. Bij verhindering binnen 48 uur voor de voorstelling verstrekken wij, behoudens zeer bijzondere reden, geen tegoedbon.

Het is niet toegestaan kaarten door te verkopen aan derden.

Annulering
Indien een voorstelling wordt geannuleerd, bijvoorbeeld wegens ziekte van een artiest, wordt in de meeste gevallen een nieuwe datum vastgesteld. u krijgt hierover bericht, zo mogelijk via e-mail. Uw kaarten voor de geannuleerde voorstelling worden automatisch overgezet naar de nieuwe datum.
Indien u niet in de gelegenheid bent de voorstelling op de nieuwe datum bij te wonen, kunt u de kaarten annuleren volgens bovenstaande regels. In deze situatie worden geen annuleringskosten berekend.

Als de voorstelling wordt afgelast, kunnen wij geld voor de kaarten restitueren.

 

Vrienden

Vrienden van Theater Sneek
Theater is meer dan ‘alleen’ een theater. Vele bezoekers hebben dit al laten blijken: dit is hún theater, dit is hun vriend! Om deze reden zijn vele bezoekers een vriendschap met ons aangegaan. Deze Vrienden van Theater Sneek dragen niet alleen het theater, maar ook de cultuur in het algemeen en de podiumkunsten in het bijzonder een warm hart toe. Dit zijn onze ambassadeurs, raadgevers en fans. En het is zeker niet een eenzijdige vriendschap! Zo biedt Theater Sneek vele voordelen aan haar vrienden.

De voordelen van vriendschap in het seizoen 2017-2018 zijn:

 • Vrienden zijn als eerste op de hoogte van het programma, extra voorstellingen en speciale aanbiedingen.
 • Vrienden ontvangen de theaterbrochure voor het volgende seizoen voordat deze regulier verspreid wordt.
 • Vrienden kunnen kaarten bestellen in de Vriendenvoorverkoop, die dit jaar start op zaterdag 6 mei 2017 om 11:00 uur.
 • Vrienden krijgen € 2,50 korting p.p. bij het grootste deel van de voorstellingen (korting geldt niet in combinatie met andere kortingen), op maximaal tien kaarten per seizoen.
 • Vrienden kiezen voor aanvang van het theaterseizoen één gratis vriendenvoorstelling uit (keuze uit enkele voorstellingen, vriendenplaatsen zijn beperkt dus op = op).
 • Vrienden ontvangen in het hele seizoen verrassingsaanbiedingen speciaal voor Vrienden.
 • Vrienden worden uitgenodigd voor een presentatie over de programmering voor het volgende seizoen.

VRIEND WORDEN
Nieuwe vrienden melden zich aan bij de kassa tijdens de reguliere openingsuren. Er wordt dan een pasfoto gemaakt die op de Vriendenpas afgedrukt wordt.

De Vriendenpas is persoonlijk. Bij de meeste activiteiten is een introducé(e) welkom.

Voor het seizoen 2017 – 2018 is de vriendenbijdrage vastgesteld op € 25,-, bij aanmelding  te betalen.

Het vriendenlidmaatschap loopt van 1 mei tot en met 30 april daaropvolgend en wordt automatisch verlengd, tenzij het lidmaatschap vóór 1 april schriftelijk wordt opgezegd.

Bij verlenging wordt de vriendenbijdrage jaarlijks rond 1 mei automatisch geïncasseerd op basis van een machtiging.

 

Weet waar je koopt

Weet Waar Je Koopt
Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst.
Als bezoeker betaalt u via deze websites, vaak onbewust, veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Ook blijkt dat niet alle kaarten gegarandeerd toegang geven voor het evenement.

Koop uw kaartjes dus nooit via ticketbureaus! Dan weet u in ieder geval dat u de juiste prijs betaalt en niet een woekerprijs. Er zijn 2 sites binnen de theaterwereld die wél voor de reguliere prijs hun kaarten aanbieden:

Eventim – voorverkoopadres van onder meer de musicals van Joop van den Ende Theaterproducties

www.ntk.nl – Nationale Theater Kassa, voorverkoopadres voor diverse theaters. Kijk voor meer informatie op Weetwaarjekoopt.nl

Maar de allerbeste manier om kaarten van Theater Sneek te kopen, is via onze eigen kassa of website!

 

Zaalplattegrond

Hieronder vindt u de zaalplattegrond van de Tüöttenzaal. Alle stoelen in de zaal vallen onder dezelfde rang. De prijs van één Love Seat (dubbele stoel) op het balkon is hetzelfde als de prijs van twee reguliere plaatsen.

U kunt indien gewenst in de Tüöttenzaal uw plaatsen kiezen. Doet u dat niet dan wijst het systeem u de beste plaatsen toe die op dat moment verkrijgbaar zijn. Voor de Noorderkerk geldt een vrije zit.

Plattegrond theater

Plattegrond balkon

 

Zalen en aanvang

Zalen
Per voorstelling wordt aangegeven in welke zaal deze plaatsvindt. Controleer altijd de locatie op uw toegangskaart!
Locatie Westersingel 28: De Tüöttenzaal en de Rabobankzaal.
Locatie Oud Kerkhof 11: Het Atrium, De Noorderkerkzaal, de Theaterstudio en vele leslokalen.
Locatie Kerkgracht 8: De Bolwerk Concertzaal en het Bolwerk Café.

De grote zaal van Theater Sneek, de Tüöttenzaal, bevindt zich aan de Westersingel 28. De stoelen worden in deze zaal geplaceerd verkocht. Het is daarom van belang om te kijken welk stoelnummer u heeft. Kijk voor meer informatie op de zaalplattegrond.

De kleine zaal van Theater Sneek is de Noorderkerkzaal, de ingang hiervan bevindt zich aan het Oud Kerkhof 11 (ingang Kunstencentrum Atrium). Deze zaal heeft een vrije zit. Per voorstelling wordt aangegeven in welke zaal de voorstelling plaatsvindt.

Aanvang
De foyer en de kassa openen één uur voor aanvang van de voorstelling. Bijna alle voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Bij kindervoorstellingen of zondagmatinee’s gelden er afwijkende tijden. Controleer voor de zekerheid altijd de aanvangstijd op uw toegangskaart of kijk op de website.

U mag de zaal pas betreden als de deuren door onze medewerkers zijn geopend. Tien en vijf minuten voor aanvang wordt er in de foyer aan de Westersingel op de gong geslagen om aan te geven dat we bijna gaan beginnen.

Laatkomers proberen we, in overleg met de productie, nog na te plaatsen in de zaal. Het kan dan wel voorkomen dat u gevraagd wordt achter in de zaal plaats te nemen, in plaats van op uw eigen stoelen. Dit om het overige publiek niet te storen. Soms komt het voor dat we laatkomers niet meer toe mogen laten in verband met verstoring van de productie. U kunt dan tijdens een eventuele pauze plaatsnemen. In deze gevallen geven wij geen geld terug.